Húsvét nincs sonka és locsolkodás nélkül, ezért úgy gondoltam, hogy idén szakítok a hagyományokkal és piros hímes tojások helyett készítek a locsolóknak valami különlegeset, így esett a választás a színes POP Cake-re. A golyók elkészítése egyszerű, azonban kicsit macerás a díszítése.., de ez nem tántoríthatott el, hogy a "Cobra" és az "Éden" locsoló kölni megfizethetetlen illatáért cserébe én ez a finomságot adjam!:)
A golyók alapja brownie volt, de lássuk a hozzávalókat és a receptet:
Golyó (Cake):
- 20 dkg vaj (én teavajat használtam)
- 25 dkg kristálycukor
- 4 felvert tojás
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg étcsokoládé (65%-os kakaótartalmú)
- 2 ek. vanília aroma
- 5 dkg darált dió
- 2 - 4ek cukormentes lekvár (a golyók formázásához)
Máz (Pop):
- 200 g fehér csoki
- 0,5 dl tej
Dekor:
- Színes cukorka
- Darált dió
Elkészítés:
1. A vajat és a csokoládét vízgőz felett állandó kevergetés közben összeolvasztjuk
2. A tojásokat a cukorral és a liszttel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét
3. A kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 x 20-as sütőformába öntjük
4. 170 fokos sütőben 30 percig sütjük majd hagyjuk kihűlni.
5. Az elkészült tésztát összetörjük és hozzákeverjük a lekvárt, hogy egy ragadós masszát kapjunk
6. Sütőpapírra a masszából (vizes kézzel) golyókat formálunk, amelyekbe beleszúrjuk a pálcikát és betesszük a fagyasztóba ~1 órára
Amíg az elkészült "pucér" pop cake-k a fagyasztóban vannak vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit és hozzá adjuk a tejet.
7. A megdermedt pálcikás golyókat belemártjuk a fehér csokis masszába majd a színes cukorkába illetve a darált dióba.