Egyszerű, gyors és isteni fonom ez a brownie, pláne ha belül folyós marad (amíg meleg). Ez is a nagy kedvenceink közé tartozik, de hát mivel a nyár megállíthatatlanul közeledik, ezért kicsit hátrébb szorult az elkészítendők listáján. Amerikában sok helyen kóstoltam de valahogy egyik sem volt az igazi, mert az egyik túl gejl volt a másik túl étcsokis a harmadiknak pedig semmilyen volt az állaga... Ha szeretnétek egy igazi finom csupa csokis brownie-t enni akkor ez kell nektek:
Recept:
- 20 dkg (tea)vaj
- 25 dkg kristálycukor
- 4 felvert tojás (nem kell külön választani őket)
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg étcsokoládé (65%-os kakaótartalmú)
- 2 ek vanília aroma
opcionális: 10 dkg vágott dió
Díszítés: Szezonális gyümölcsök
Elkészítés:
- Egy kb. 20x20-as méretű tepsit/sütőformát kibélelünk sütőpapírral
- A vajat és a csokit vízgőz felett összeolvasztjuk
- A tojást, a cukrot és a lisztet összedolgozzuk majd apránként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét is
- A kapott masszát a sütőformába öntjük
170 fokos (hőlégkeveréses) sütőben 30 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni 5-8 percet és utána vaníliafagyival kínálhatjuk is.