Tegnap munka után azon gondolkoztam, hogy vajon mit kéne enni, ami édes is de mégsem a hagyományos "cukros, csokis" megoldás. Addig nyitogattam a hűtőt és néztem befele, hogy vajon mit kéne csinálni - mert persze a boltba nem volt kedvem lesétálni - amíg az otthon található alapanyagokból ezt az isteni fonom pillanatok alatt elkészíthető desszertet varázsoltam. Tudom, hogy gyümölcsöt a gyümölcscukor miatt inkább a délelőtt folyamán érdemes fogyasztani, de azzal nyugtattam a lelkiismeretemet, hogy legalább ez egészséges.:) A reggeli tejeskávém elhagyhatatlan eleme a az Aroy-D kókusztej, így a tejszínhabot kókusztejből készítettem természetesen hozzáadott cukor nélkül:)
Recept:
- 1 kemény banán félbevágva (én nem annyira szeretem a túlérettet)
- 2-3 szem eper
- 1/2 marék Aszalt áfonya (cukormentes)
- 1 tk chia mag
- 2 tk mandula reszelék
Opcionális: Gofri - ezt csak díszítésnek használtam nem ettem meg:)
Kókusztejszínhab elkészítése:
- Aroy-D kókusztej
- Vaníliás cukor vagy Vanília aroma->én ezt használtam
- Édesítőszer (én eritritet használtam)
Mivel nem csináltam sok tejszínhabot ezért érzéssel tettem bele a fent leírtakat, ki mennyire szereti édesen/ízletesen. (nagyjából 1 dl tejszínhez 1 mk vanília és eritrit)
Szóval,
- a hőtőből kivett kókusztejet betettem a fagyasztóba kb. 20 percre, hogy még jobban meghűljön (addig a gyümölcsöket összevágtam és tányérra tettem)
- hozzáadtam a vaníliát és az édesítőt, majd habverővel lágy tejszínhab állagúra habosítottam
- miután elkészült habzsákba tettem és az előre elkészített gyümölcstálamat díszítettem vele.
Figyelem! A kókusztejszínhabot érdemes azonnal felhasználni, különben összeesik és folyós állagú lesz, ami esetleg megakadályozható habfix-el, de én még nem próbáltam!
Édes bűnözést nektek;)